Siirry sisältöön

Matkavalmistelut

lokakuu 31, 2011

30.9.2011 Muuttopäivä

Aloitan tavaroiden pakkauksen klo 05:30. Muuttomiehiksi lupautuneet kaverini ovat tulossa klo 17. Miten sitä tavaraa voi olla edelleen näin paljon?! tuskailen kantaessani vanhoja vaatteita UFFin laatikkoon ja tavaroita roskikseen. Olin kuitenkin aloittanut järjestelyt omasta mielestäni hyvissä ajoin ja käynyt elokuussa jo pari kertaa kirpputorilla ja myynyt tavaroita Facebookin kautta kavereille ”avoimet ovet” periaatteella sekä Tori.fissä. Isoja huonekaluja varastoon ei siis ollut menossa kuin sohva, yksi lipasto ja pieni kirjahylly. Näiden lisäksi varastoon pääsi pari mattoa, taulut, pari säkkiä vaatteita ja yhteensä 10 laatikkoa erilaisia henkilökohtaisia asioita, astioita, kirjoja jne. Elektroniikka (TV, stereot) menisi äidille.

Suurin ongelma on, että rinkka, joka on lähdössä kanssani maailmalle, on edelleen pakkaamatta. En voi siis survoa kaikkia vaatteita, meikkejä ja kenkiä pusseihin ja lopulta päädyn kasaamaan paljon enemmän tavaraa kuin millään pystyn ottamaan mukaan makuualkoviin. Rinkan paukkaus jäisi yötöiksi, kunhan muut tavarat ovat muuttaneet varastoon.

Pojat ovat tehokkaita. Tavarat siirtyvät vajaassa 2 tunnissa Kalliosta Vallilan varastoon (http://www.pelicanselfstorage.fi/varasto). Varasto koppikin osoittautuu oikean kokoiseksi (2,5m2), vaikka pojat epäilevät ensin sen riittävyyttä. Kopin korkeus on 286cm ja varastoinnissahan kuutiot ratkaisee. Sohva siis pystyyn ja sohvan sisään kaikki vaatesäkit. Kirjahyllyn hyllyt täyttyvät pikkulaatikoista ja isommat laatikot pinotaan siihen ympärille torneiksi.

Klo 20. Takaisin asunnolla. Se rinkan pakkaus. Katson toivottomana lempikesävaatteitani lattialla. Niitä on paljon. Todella paljon. Liikaa. Haluanko mukaan vihreän mekon vai valkoisen. Turkoosit shortsit, mustat vai beiget. Klo 23 luovutan. Rinkka ei tulisi pakatuksi tänään. Asunto oli pakko siivota, sillä avainten luovutus oli seuraavana aamuna klo 10. Kaivan pesuaineet ja alan pestä. Kannan lisää tavaroita, turhia papereita, vuosien aikana kertynyttä sälää roskiin. Klo 02 käperryn makuupussiini. Asunnon tyhjennys ja pesu ei ole vieläkään valmis. Olen lannistunut. Arvostus äitiäni, joka on aiemmissa muutoissa pessyt asuntoni, kohtaan on noussut exponentialisiin sfääreihin.

Herätyskello herättää kolme tuntia myöhemmin ja jatkan pakkausta ja pesua. Vien vielä kolme kassillista tavaraa varastolle ja yhden säkin vaatteita UFFille. Soitan yhden kaverin avuksi kuljettamaan loput tavarat toiselle kaverilleni, jonka luona asuisin kymmenen päivää, lähtöön asti.

 1.10.2011

Levitän vaatteet, kirjat, korut, kengät ja hygieniatuotteet lattialle. Nämä haluaisin mukaan. Sovittelen vaatteet läpi. 1/3 karsiutuu uudessa sovituksessa. En kuitenkaan käyttäisi hihallisia paitoja (rusketusrajat), farkut ovat aivan turhaa painoa. Yhdet coretex-housut ja –takki pääsevät kuitenkin mukaan, sillä matkareittiin kuuluu mahdollisesti Vietnam ja Nepal. Samoin yhdet korkokengät ja pari siistimpää mekkoa, vaikka kyseenalaistankin niiden tarpeellisuutta reissulla suuresti. Henkiseksi tueksi. Olisinhan minä kaupungeissakin ja Thaimaalaiset arvostavat siistiä pukeutumista.

Viimeinen viikko Suomessa

Pikavierailu äidin luona, lounaita ystävien kanssa, railakkaat läksiäiset. Vakuutusyhtiöiden kilpailutus, vakuustilin lopettaminen, rahojen vaihto. Jäykkäkouristusrokotteen uusiminen. Viimeisiä työjuttuja. Viimeiset 10 päivää liitävät ohi pikajunan vauhdilla ja stressitaso nousee ohikiitävien päivien myötä. En ehtisi, en ehtisi millään. Ja sitten onkin jo 11.10. Lähdön aamu. Oloni on yllättäen rauhallinen. Tästä seikkailu nyt alkaa 🙂

 

Mitä opin muuttohässäkästä?

  • pakkaa maailmalle lähtevät tavarat hyvissä ajoin (ja oikeasti, tarvitset paljon vähemmän kuin kuvittelet – minulla on aivan liikaa mukana, edelleen. Puolet tulee jäämään reissun varrelle / palaamaan Suomeen muita reittejä kuin minun rinkassani)
  • säilytä vain tavarat, jotka haluat ehdottomasti pitää ja myy loput esim. Facebookin, tori.fi ja Huuto.netin kautta
  • kilpailuta varastot, eroa on useita kymmeniä euroja/kk (itse säästin 47,5eur/kk kalleimman ja sen vaihtoehdon välillä johon päädyin)
  • kerro muuttoon (pakkaus, asunnon pesu ja tavaroiden varastoonkuljetus) budjetoimasi aika vähintään kahdella. Kuten useimmissa projekteissa, varaudu yllättäviin asioihin (kuten siihen että tavaraa on oikeasti paljon enemmän kuin kuvittelit)
  • hoida muuttoilmoitus, (lehti-, ADSL) tilausten irtisanomiset hyvissä ajoin
  • kilpailuta vakuutusfirmat, eroa on hurjasti (Lähivakuutus oli minulle edullisin, vaikka olen OP:n kanta-asiakas. Eroa 9kk matkalle tuli yli 200euroa ja sillä elää helposti kuukauden Thaimaassa)
  • huolehdi rokotuksesi kuntoon ajoissa (Thaimaahan kävin uusimassa vain jäykkäkouristuksen, hepatiitit minulla oli jo kunnossa)
Mainokset

From → Uncategorized

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: